ID:10 Sjösala / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Sjösala låter ursvenskt men vi kan inte någon information om detta märke. sjosala.se leder till team sportia. Tidigare ska Biltema ha sålt cyklar med detta märke men när Patrik Bengtsson lämnade Biltema för att gå till Team Sportia verkar det som han tog märket med sig.Dekalen på Sjösala cyklarna signeras “svensk design” vilket i andra ord betyder tillverkad i kina.

Sjösala har ett flertal elcyklar under parollen E-Motion med namn som Elsa, Elenor, Elias och Elof. Elsa och Elof är dam respektive herr cykel som är ruggigt billiga och skriker kinesisk kvalité. Både batteri och motor är klena 24V/200W vilket ger knappt märkbar assistans.

Elenor kostar 50% mer och verkar vara en något nyare modell som ger 250W. Batteriet är dock litet och lätt men också det ett klent 25V batteri. Elias är herr varianten av Elenor och verkar helt utgången idag. Vi har också hittat två elcyklar med namnen Ella och Elwin.

Råd&Rön testade 5 elcyklar 2011, däribland en Sjösala Elenor. Den fick 63 poäng av 100 vilket är ok och kom på andraplats efter Giant.

Billiga cyklar leder ofta till problem och givetvis också denna. Vi har hört flera som haft problem med svällande batterier.

Begagnat

Vi har sett flera som säljer sina elcyklar från Sjösala begagnade, de hamnar då på under halva priset

Rekommendation
Sjösala är mycket oärliga med cyklarnas ursprung! Elsa och Elof är troligen skräp. Elenor skulle kunna vara okej men inget vi kan rekommendera utan mer information. Och va hände egentligen med Elias?

Länk:
Sjösala Katalog från Team Sportia


LÄNK: Användarmanualer till Elcyklarna.
Senast uppdaterad: 2014-07-31

id:10

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version