ID:11 Crescent / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Crescent var från början ett amerikanskt företag men redan 1908 började man tillverka cyklar i Sverige. Crescent är också kända för sina mopeder och barnvagnar men allra mest för sina cyklar. 1960 gick de samman med Monark och bägge märkena ägs idag av Cycleurope.

Crescents cyklar tillverkas dock inte i Sverige utan de flesta delar görs i Asien och skippas in. Ny reklambyrå producerade en mycket välgjord reklamfilm 2011 där de visar hur Cresent cyklar tillverkas. Denna video ser mycket lovande på Cresents produktion med vi är osäkra på om de verkligen är så idylliskt och high tech som filmen visar.



Crescents har 5 el-assisterade modeller i sitt sortiment, 2 herr modeller och 3 dam. De tre billigare går för runt 14’000 och har batteriet på pakethållaren. De är enklare standardmodeller med 7 interna växlar, v bromsar, utan fjädring och en vikt på ca 25 kg. Crescent skriver inte ett ord om elsystemet men på dessa cyklar är det sannolikt 36V/250W som gäller (standard). Dessa är kinesiska elsystem och ska då jämföras med liknande elcyklar.

Crescent har också 2 dyrare tävlings-elcyklar på ca 23’000 med batteriet i ramen. De har smala tävlingsdäck, skivbromsar, ca 21 växlar samt en vikt på runt 22 kg. Dessa har ett påkostat elsystem från Borch men mer än så får vi inte veta.

Rekommendation
Crescent må vara ett ''kvalités märke'' med anor men vi är osäkra på deras elcyklar. Att de helt glömt bort att skriva ett enda ord om elsystemet tycker vi är märkligt. På de enklare elcyklarna är de utan tvekan billigare kinesiska varianter som kommer få problem vid väta. De dyrare sportigare cyklarna är visserligen ursnygga, prisvärda och har välgjorda system från bosch. Dock verkar elsystemet dåligt skyddat så vi har svårt att rekommendera dessa.
Senast uppdaterad: 2016-03-28

id:11

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017



Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version