ID:12 Monark / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Monark är ett klassiskt svenskt cykelmärke grundad 1908 i Varberg. Deras fabrik blev en av norra europas största under mitten av 1900-talet och kunde tillverka 1000 enheter per dag. Det var dock länge sedan det byggdes några cyklar i den fabriken. Lokalen anävnds numera endast till att montera cyklar och att husera försäljningspersonal. Idag ägs märket med dess tillgångar av Cycleurope som även äger Cresent och en rad andra europeiska märken. När vi frågar Cycleurope vart monark tillverkas ljuger dom och säjer att det görs i
" vår fabrik i Varberg"
.

Angående deras elcykel är det en specialanpassad Monark med elsystem från Panasonic. Panasonic är välbeprövat och populärt i bland annat tyskland. Dock är det endast 26V vilket ger minimalt med kraft. Vi tycker synd som postens brevbärare som måste hanka på en så klen elcykel med så mycket last! En Monark ECO väger ca 25 och postens variant väger ännu mera.

Det går inte att hitta deras elcyklar på varken monark.se eller monarkexercise.se och deras enda eldrivna modell verkar utgående. Den kostar runt 20’000 men de flesta verkar rea ut den. Vi kunde hitta den för så lite som 14’000 sek. Vi kunde även hitta en begagnad Monark ECO på blocket för endast 7000 sek i bra skick vilket tyder på lågt andrahandsvärde.

Rekommendation
Eftersom Monark ljuger rakt i ansiktet på sina kunder och tar rejäla överpriser för sitt märke som inte är märkbart bättre än de asiatiska konkurrenterna avråder vi från att köpa både cyklar och elcyklar av Monark! Märket har inget med Sverige eller svenskt kvalité att göra! Deras elcykel är en dyr och klen produkt som de lyckats lura posten att investera i men vanliga svenskar bör undvika dessa. Vi tycker synd om postens brevbärare och hoppas de väljer bättre framöver!
Senast uppdaterad: 2014-07-07

id:12

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version