ID:13 Scott / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Scott är ett schweiziskt cykel och sport märke bildad av Ed Scott i USA 1958 men som flyttade huvudkontoret till Schweiz 1978. De började tillverka Mountainbikes 1986 och 2011 även elcyklar. Större delen av produktionen verkar dock ske i Taiwan men under strikt kontroll av Scott. Scott varnar dock för kopior på sina cyklar (gäller troligen inte elcyklarna) och har som avtal med sina återförsäljare att cyklar INTE får säljas online! Om det gäller deras elcyklar i Sverige är vi osäkra på.

På deras hemsida hittar vi 12 elcyklar under modellerna E-Aspect (3), E-Spark (2), E.SUB (7). Merparten har batterierna snygg fastsatta på ramen medan de tre dam/city cyklarna istället har batteriet på pakethållaren av praktiska skäl. Samtliga har elsystem från Bosch.

Rekommendation
Elcyklarna från Scott Scott verkar vara ett utmärkt val! Bra elsystem på bra cyklar som kommer ge dig många år av glädje.

Vi har själva provkört en Scott E-Sub Tour och den är riktigt kraftig, även i uppförsbackar, har 5 kraftlägen och fungerade helt perfekt mellan växlingarna.
Senast uppdaterad: 2014-07-07

id:13

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version