ID:15 BH / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Beistegui Hermanos (BH) år ett spansk cykelmärke från 1909 som till en början tillverkade pistoler. Redan under 60-talet hade de en stor fabrik i Vitoria-Gasteiz som tillverkade kompletta cyklar. De har idag 2 fabriker i Spanien och en i Portugal som även gör delar till BMW och Mercedes Benz. Under 90-talet köpte de upp Peugeot och var med och grundade Cycleurope. De tillverkar idag ca 200'000 cyklar årligen och hälften går på export (utanför Spanien).

BH prövar 5 olika elsystem på sina cyklar som går under namnet Easy Motion/E-motion. På Neo och Evo sitter batterierna snyggt inkapslade i ramen och det är också dessa modeller som svenska e-turn valt att ta hem. De har hela 21 NEO/EVO modeller och de går lösa på 25'000-40'000 sek. NEO är de sportigare MTB liknande serien som även vann Eurobike Award 2011 för bästa design. De flesta modeller använder en 250W kuggad hub motor i bakhjulet. Batterierna är från Samsung och sägs klara ungefär 500 laddningar.

EVO är herr/dam modellerna och verkar ha samma elsystem som Neo serien. Serien Xenion använder elsystem från Bosch men dessa tas inte hem till sverige. De ha även en rad andra experiment med dessa tar vi inte upp här.

Rekommendation
BH lämnar livstids garanti på ramen i sina cyklar och deras NEO serie är bland de fräckaste elcyklar vi skådat. e-Turn/KGK verkar vara en seriös importör och vi kan med glädje rekommenderar deras elcyklar från BH.
Senast uppdaterad: 2014-07-08

id:15

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version