ID:16 Monty / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Monty bildades i spanien 1983 av Pere Pi som ville bygga en egen Trialcykel. Deras koncept bygger mycket på att de tillverkar alla delar själva i egen fabrik i spanien. Vad de gäller elcyklarna verkar dock all teknik komma direkt från Kina, en av trehjulingarna använder till och med daterade blybatterier! Senaste modeller E50 är dock ett steg i rätt riktning där batteriet är elegant placerat i kedjeskyddet av alla ställen! De har också flera 3-hjuliga cykelklassade elcsooters.

Standard modellerna
De har flertal liknande modeller där placeringen av batteriet verkar vara den största skillnaden. Mest imponerande är E50 som har batterierna diskret inbyggt i kedjeskyddet!

Vikbara
De har två vikbara modeller, EF 39 samt EF37. De har olika ramar och växlar men annars skiljer de sig inte mycket annat än i priset, EF 39 är hela 50% dyrare.

E131 vs E132
Dessa är stora stadiga trehjulingar. E131 är deras billigare modell och den är billig för att den använder tungt blybatteri med kort livslängd. Vi rekommenderar starkt att välja deras E132 framför denna då Lithium är lättare och har mycket längre livstid. Vi är dock osäkra på kvalitén på dessa då de elektroniska komponenter troligen kommer från Kina. Den har dock många intressanta egenskaper som att den faktiskt är vikbar, har sju växlar, gott om lastutrymme och inte väger mycket mer än en vanlig elcykel! Dock är Montys 3 hjuliga elcyklar inte klassade som elcyklar i sverige utan som cyklar då de saknar PAS men går i 18 km/h.

Rekommendation
Deras cyklar är sannolikt av hög kvalité men vi är osäkra på elcyklarna som mest verkar ha enkla kinesiska elcykelkit. E50 är dock räddningen som vi verkligen vill rekommendera för dig som vill åka diskret och stiligt. Även vikcyklarna och 3 hjulingarna kan vara värda att kolla in men där reserverar vi oss för kvalitén.
Senast uppdaterad: 2014-07-07

id:16

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version