ID:17 Panther / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Panther bildades i tyskland 1896 och har under 1900-talet tillverkat cyklar och motorcyklar. De har även sysslat med elcyklar sedan ungefär 2004. Deras elcyklar går under namnet Zenith och använder elsystem från Bosch samt egna PanTerra. Batterierna säjs klara runt 500 cykler eller 25'000 km.

Motorn som används i PanTerra är en 250W hub motor kopplat till ett 37 V batteri på 8,8 eller 11 Ah. Batteriet verkar ha ett bra fäste som påminner om BionX och kompletteras med en tydlig färddator.

Panther importeras till sverige av Titania Import, de berättar dock att
"Vi tar för tillfället inte in några Panther elcyklar alls"
.

Rekommendation
Deras hemsida finns endast på tyska och de skriver väldigt få detaljer om just elsystemet men PanTerra verkar genomstänkt och är man osäker så har de även Bosch alternativ. Vi ser ingen anledning att avråda från att köpa en eldriven Panther. De är dock svåra att få tag på i sverige. Roslins har slutat sälja dem (de hade 2 Bosch modeller) och bActive säljer endast en modell (PanTerra) och cykelhuset rear ut en gammal modell från 2012. De finns märkligt nog inte heller hos varken tyska Bikester eller Sport-tiedje.
Senast uppdaterad: 2014-07-09
Modeller


id:17

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version