ID:2 e-Green / Elcyklar / Elcykelguiden
 


e-Green är ett norskt företag som drivs av Stians Sport AS. De satsar även på den svenska marknaden och marknadsförs här av Merida Sverige AB.

Det talas inget om vart e-Green är tillverkad men man påminner titt som tätt om att de har ett påkostat elsystem från Borch. Notera dock att ALLA elcyklar inte har elektronik från Borch (som kostar runt 20’000 sek). De har främst billigare elcyklar med kinesisk elektronik (S2, S1, P och Medio serien). Det är ENDAST de två B1 modellerna som har elektronik från Bosch och med en prislapp på 25’000 får vi hoppas att de håller vad det kostar.

Den svenska hemsidan är en direkt översättning av den norska men många delar är fortfarande på norska. Merindas ekonomi såg inte kul ut 2010 samt 2011 men de lyckades vänta 2012.

Omdömen är inte heller så positiva och berättar bland annat om
"ett fel som uttryckte sig genom att elmotorn gick av och på i branta uppförsbackar. Enl supporten på Merida så har hela serien 2012 samma fel"
.

Rekommendation
Vi tycker Stians/Merida/E-Green är mycket oärliga som inte berättar ursprungen på sina cyklar och skryter om deras elsystem från Bosch som endast sitter på 2 av deras elcyklar. De övriga verkar direkt hämtade från Kina. Ska du köpa en e-green så håll dig till B1 serien och köp den hos Söders cykel för bästa garanti.
Senast uppdaterad: 2016-03-30

id:2

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version