ID:23 Zet / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Zetelectric har importerad ett asiatiskt elcykel kit som de valt att låta cyklar av Sportson ägda märket
"Apollo"
bära. Visst fanns det ett svensk cykelföretag från Värnamo som började tillverkade cyklar 1934 men de slutade med det på 1960-talet! Sportson köpte rättigheterna till namnet 1998 och låtsades som inget hade hänt! De tillverkas i Taiwan enligt sportson själva och senast vi kollade är det långt mellan Värnamo och Taiwan. Väldigt långt. Det är alltså INTE ett svenskt cykelmärke med anor till Evert Taube sverige som de försöker lura i en utan billiga asiatiska kopior fult marknadsförda likt Sjösala och Kärnan.

Zet kommenterar att de har haft
"samarbete med Sportson sedan 2010"
om Apollo cyklarna. De köper själva in deras Apollo cyklar och installerar Zet Spin på dem. De hävdar själva att Apollo cyklarna
"välbyggda, väl sammansatta och har komponenter av god kvalitet"
men vilken cykelhandlare skulle nämna något negativt om sin egen produkt? De villinte kommentera namnet
"Apollo"
utan hänvisar helt till Sportson. Visst finns det MÅNGA svenska märken som inte är svenska, nästan alla, men det gör det inte okej att medverka i denna bluffhärva att försöka lura hela sveniges köpkår att svenska cykelmärken är svenska även de tillverkars utomlands.

Förutom Apollo cyklarna har de även Zet Light som de verkar vara mest stolta över själva. Där har batteriet packats ner bakom sadeln och kontrollboxen framför bakhjulet. Den har dock marknadens klenaste batteri på endast 24V6Ah som inte ger mycket effekt. De hävdar dock att det är meningen att den inte ska ge mycket effekt utan den ska vara lätt och det ska inte vara så stor skillnad att cyklar med eller utan el. De hävdar att marknaden för denna är personer som
"vill använda elen till jobbet och sedan cyklar som vanligt hem för motionens skull"
.

Rekommendation
Om du väger lite (runt 50 kg) och vill ha en så lätt elcykel som möjligt och inte ska cykla längre sträckor så kan Zet Light vara intressant.

Apollo cyklarna med Zet Spin det dock inget vi tror på.
Senast uppdaterad: 2014-09-05

id:23

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version