ID:27 A2B / Elcyklar / Elcykelguiden
 


A2B är ett tyskt cykelmärke som tidigare hette Ultra Motor. De köptes upp av indiska Hero Cycles. De marknadsför under två olika märken Fast4ward med Panasonic system i navet samt under A2B med DD Hub motor baktill.

R2D2
A2B har kanske världshistoriens sämsta namn. Antagligen är det tänkt att vara en förkortning av ordspråken
"från punk A till punk B"
. En annan person har dock föreslagit att de ska vara för att den har två batterier, en i ramen och en extra på pakethållaren och man kan växla mellan batteri A och B.

Svårfunnen webbsida
Att hitta någon om information om deras cyklar är inte lätt. De har registrerat det otroligt opassande namnet wearea2b som utläses på en mängd olika sätt som t.ex.
"Wear EA to be"
,
"Wea Rea 2B"
,
"W Ear EA2B"
och de dröjer ett bra tag innan man fattar att de försöker skriva
"We Are A2B"
. Hade de valt A2Bikes eller A2B-bikes hade alla fattat med en gång men detta domän-val är en katastrof ur SEO synpunkt. Och att ha alla regionala sidor under samma illa valda domän gör att alla deras partner får samma problem! Pröva att söka på elcykel och det kommer ta flera dagar att bläddra igenom alla resultat innan du hittar A2B! De har heller inte en wikipedia artikel på något språk! Och kollar vi sidans Keywords så ser vi att en klantig webbdesigner som glömt skriva in dem! Som webbdesigner ryser jag över hur dåligt de lyckats med att syns på webben. Ren katastrof!

När man väl hittar deras hemsida blir man mer imponerad, de har lagt mycket pengar på en flashig hemsida där de presenterar sina 11 modeller. 3 av cyklarna är vanliga herr/dam modeller och skiljer sig utseendemässigt inte märkbart från andra märken. De har också vikcykeln Kuo men det som gör A2B mer än ett dåligt cykelnamn är deras ursnygga egendesignade ram som finns i två olika utföranden, dels med lågt insteg (Enz) och den sportiga Hybrid/Obree/Orsted.

Elsystemet på vissa av el-cyklarna (Obree och Orsted) kommer från tyska Neodrive som även används av t.ex. Kalkoff och Raleigh. Övriga har elsystem från Kina.

A2B håller på att etablera sig i Sverige med hjälp av Bikester och AddNature vilket de visade upp på sweden Bike Expo. Det går dock inte att provköra, testa eller ens titta på A2B cyklar i Sverige ännu. Enda sättet är att köpa dem hos Bikester och även bikester verkar ha svårt att hitta A2B:

Bikester försöker göra sig roliga


Vi hittade en namnlös vit A2B nersatt från 24000 till 15000 samt en A2B Hybrid för bara 0 kr.

Två elcyklar som inte längre går att köpa

Rekommendation
A2B cyklar är utsnygga och funktionella och vi vill gärna rekommendera dem MEN det kan vi INTE förens de hittat åtminstone EN seriös återförsäljare i sverige samt att berättat mer om deras elsystem och kanske fixat sin hemsida. Än så länge har de inte ens satt ur priser men de ligger på mellan 22'000-30'000.


Video recension av deras utgånga 500W modell Metro från 2011:

Senast uppdaterad: 2014-07-07

id:27

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version