ID:3 Giant / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Världens största cykeltillverkare, grundat 1972 i Taiwan. De säljer dock inte bara under eget märke utan även under andra under så kallade OEM avtal. De har en enormt välbesökt hemsida på giant-bicycles.com som finns översatt till mer än 30 språk.

De har dock struntat helt i att göra det lätta att hitta sina elcyklar. Men letar man lite kan man hitta eldrivna modeller som Twist, Prime, Escape, Explore, Aspiro, Full och Talin som E+ modeller. De verkar ha SyncDrive motorer från japanska Yamaha utvecklad unikt för Giant och ett 300-400WH batteri av okänt fabrikat.


Rekommendation
Vi är MYCKET osäkra på om vi kan rekommendera Giants elcyklar. De har mycket gemensamt med de ökända kinesiska elcykeltillverkarna och deras val av elmotor från yamaha låter märkligt. Yahama må vara en av kungarna bland motorcyklar men de är inget annat än nybörjare på eldrift och har inte ett enda eldrivet fordon vad vi kan hitta utom ett gäng prototyper. Det annonserades dessutom så sent som augusti 2013 att de skulle använda Yamaha motorer på sina elcyklar till vårens kollektioner 2014. Många av deras modeller har dessutom fortfarande blybatterier!

På Sweden Bike Expo var Giant den ENDA av de stora tillverkarna struntade i att ta med sig elcyklar och även deras utbud har minskat rejält. De har endast 3-4 eldrivna modeller och INGEN har ännu importerat den till sverige då deras återsösäljare fortfarande inte lyckats sälja modellerna från 2012, 2013 och 2014!

Köp med försiktighet! Giant + eldrift verkar inte vara en vinnande kombination.
Senast uppdaterad: 2014-07-07

id:3

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version