ID:39 Ecoride / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Sveriges helt klart populäraste elcykel märke. Var tionde elcykel som rullar i stockholm är en Ecoride. De lyckas där så många andra misslyckas och har nu butiker i stockholm, göteborg och Malmö m.fl. samt massvis med återförsäljare.

Sortiment
EcoRides sortiment är brett och de säjer sig ha en elcykel för alla. De har under våren 2014 även infört en lastcykel i sortimentet, Urban Arrow. Den har dock har inget med Ecorides övriga elcyklar att göra utan är importerad från Holland. Priserna är på Ecoride elcyklar är 9’000-17’000 med Classic som den billigaste. Lastcykeln Urban Arrow kommer dock kosta runt hissnande 40'000.

Att de expanderat så snabbt tyder snarare på hårt arbete än på en bra produkt. Deras elcyklar kommer direkt från kina i stora containers som alla andra billiga elcyklar med de kvalitetsproblem som medföljer. Kinesiska elcyklar har mängder med inbyggda problem, inte minst i elsystemet, och du kommer få problem. Vi hittar flera kommentarer på ratingsiterna från folk som haft olika problem, ända från starten 2009.

Kvalité
Jag har själv haft en elcykel med SAMMA elsystem som det som sitter på samtliga Ecoride och kan konstatera att det är ren skräp designat för skroten (designed for the dump) med en hållbarhet på några månader. En Andra personer som köpt en Ecoride bekräftar att det är samma billiga skräp som säljs av dem:
• Cykeln rostade efter bara några dagar
• motorn släpper in vatten
• lösa skruvar och skruvar med trasig gängor
• dålig kontakt mellan batteri och elsystem
• glappar och får kortslutning.
• Bromsarna stänger inte alltid av motorn
• batteriladdaren som gnisslar
• av/på-knappen på batteriet glappar
• av/på-knappen på styret fastnar i ett läge
• hallsensor-kabeln var felkopplad, så motorn ville inte gå
• Laddaren glappar
• mätaren på styret samt lamporna har slocknat
• pedal som gör klickljud i uppförsbacke
• bakhjul som snurrar lite ojämnt
och en hel del till....

...dock ska Ecoride vara rekorderliga med service ärenden. Går din cykel sönder under
"år ett"
är det inget problem att får den att rulla. Efter ett år får du betala dyrt för reservdelar. Batteri (3300:-), laddare (800:-) Kontrollbox (ca 700:-) de tre vanligaste komponenterna som behöver bytas regelbundet.

Vad tycker EcoRide själva?
Vi citerar från hemsidan;
"Har man aldrig köpt en elcykel tidigare kan det vara svårt att veta vilka egenskaper och priser man ska titta efter. Självklart vill man inte betala för mycket medan låga priser kan innebära bristande kvalité."


- Dyra elcyklar är dyra för att de ha bra elsystem som inte kommer direkt från kina. Oftast från Bosch och då går de på 20'000 och uppåt. Elcyklar i prisklassen 5-15'000 har nästan uteslutande samma typ av billiga osäkra elsystem från kina som inte tål väta och batterier som sväller.

"Liknande högkvalitativa elcyklar säljs runt om i Europa för priser upp till det dubbla än våra och i Sverige finns inga likvärdiga alternativ."


-Möjligen var denna text skriven runt 2007-2009 när de startade i Sverige men idag finns det 1000-tals liknande elcyklar i Europa. Bara i Sverige finns det minst 50 modeller som direkt kan jämföras med EcoRide.

"Vi har konsekvent lagt oss på en human prisnivå för att ge allmänheten en möjlighet att införskaffa sig en elcykel."


-De prioriterar med andra ord lågt pris mot hög kvalité. Detta känns också som en daterad mening som inte är aktuell idag. Möjligen fanns det få lågpris elcyklar
"back in 2009"
men idag är det majoriteten av marknaden.

"Högsta kvalité & bra priser"
.
Högsta kvalité har de aldrig vart, inte ens 2007-2009.

Rekommendation
EcoRide tar ett högt pris för sina kinesiska elcyklar, det dubbla mot många av konkurrenterna och de är bara markant bättre. Har du tur kan din EcoRide hålla i flera år men det hör till det ovanliga. Så länge de inte kan lova minst 3 års garanti kan vi inte rekommendera dem.
Senast uppdaterad: 2015-04-13

id:39

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version