ID:40 Peak Cycle / Elcyklar / Elcykelguiden
 

Peak Cycle

Har inget med Märket Peak Performance eller siterna peakcyclesport.com och peakcycles.com.au att göra. Verkar som Team Sportia vill ha ett sportigare alternativ till sina sjösala cyklar och importerar dessa billiga kinesiska elcyklarna som de sätter Peak etiketter på.

Någon info överhuvudtaget har de då inte men en gammal PEAK CYCLE katalog från 2013 ligger dock fortfarande uppe men där lyser elcyklarna med sin frånvaro.

Teamsportia har nu uppdaterat hemsidan med lite info om:
"Peak Cycle startades i Australien i början på 1990-talet som ett märke med fokus på prisvärda cyklar för den nya trenden MTB. I mitten på 90-talet började Sportex distribuera Peak Cycle i Sverige. Något år senare startade man med att göra specialdesignade cyklar för den svenska marknaden. Allt sedan dess har Peak Cycle designats och utvecklats här i Sverige, för den inhemska marknaden."

Rekommendation
Peak verkar inte vara annat än en klisterlapp som sätts på cyklar importerade från Asien. Och vad det gäller elcyklar är det inte ett bra alternativ. Team Sportia mörkar att det är asiatiska cyklar och påstår att de ''designats och utvecklats här i Sverige'' vilket betyder att de valt hur klisterlapparna ska se ut.

Inför 2016 har de också helt raderat eldrivna Peak ur sortimentet. De är helt borta från hemsidan men enligt en annons i metro 2016-03-31 så reas modellen HWY ut för 8995 i Solna butiken. Troligen är detta slutet för eldrivna Peak Cycle.

Intersport verkar istället satsa på RIKTIGA cykelmärken och har nu elcyklar från Ecoride, Batavus, Crescent, Scott, Monark och Walleräng.
Senast uppdaterad: 2016-03-31

id:40

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version