ID:44 Off Course / Elcyklar / Elcykelguiden
 

Off Course

Off Course är en väldigt enkel och billig kinesisk elcykel som importeras till sverige av Off Course i Halmstad. De har funnits sedan 1988 och har hittills hållit på med golfbilar men har sedan ca 2013 även importerat en billig elcykel som Clas Olsson har i sitt sortiment.

Att de valt ett homonymt namn gör ingen större skillnad. Det är en enkel 3 växlad dam cykel som säljes i 4 färger. På importören egna hemsida skriver de att motorn kommer från japan vilket inte stämmer. Japanska Dapu säljer visserligen denna motor men den är tillverkad i kina vilket gör denna dyrare än den egentligen borde vara. Den är sannolikt samma 8fun motor som på i princip alla billiga elcyklar. Vi får inte reda på så mycket om dessa men de finns skyltexemplar i de flesta butiker. Dock tvivlar vi att går att provköra.

Rekommendation
Recensioner 2014
På hemsidan har de redan hunnit få 14 positiva kommentarer så det låter kanske lite märkligt att vi är så kritiska. Men visst fungerar den vid leverans, visst är det kul att elcykla, visst håller denna ihop i några månader men betalar man 9000 sek så vill man kanske att den ska hålla mer än fram till hösten? De som envisas med att köra i regn och snö kommer få problem, de som ställer den över vintern kommer få ett trasigt batteri. Tror inte någon av dessa recensenter kommer vara lika positiva om ett år.

Recensioner 2016
Som vi misstänkte redan 2014 var att de negativa kommentarena kommer drälla in efter ungefär ett år. Idag har den 70 kommentar och ALLA mellan juli 2015 och idag är negativa med lägsta betyg!

Kommentarer som
"Cykeldatorn fungerar inte, visar inte hastighet."

"En typiskt lågkvalitativ elcykel"

"Bakre handbromsvajern gick ur läge och gjorde så att det inte gick att bromsa"

"Konstigt sprakande ljud från motorn"

"Ur Kurs beskriver verkligen cykeln i ett nötskal"

"elcykel har varit inlämnad på lagning hela fyra gånger"

"pedalerna att knaka när man trampade"

"helt plötsligt låste sig bakhjulet"

"Rost började också visa sig på skruvar och kromdetaljer"

"Oljud började låta från elmotorn"

"Helt plötsligt dog hela motorn"

"styret lossnade"

"man kan inte lämna tillbaka den"

"Problemen började redan efter 2 veckor"

"El motorn skramlade"

"stödet gick i 2 delar"

"fick vänta i 9 veckor på reservdelen"

"Om jag bara kunde skulle jag ge cykeln tillbaka"

"Man får ju vad man betalar för."

"fick punka på backhjul och upptäckte att slangen inte var en 28 slang utom en jätte lång slang som dom hade vikit ihop i däcket"

"Om man bromsar samtidigt som man får hjälp, fortsätter motor att vara igång under ett par sekunder"

"skevt framhjul"

"Kvalitén känns rakt igenom undermålig"


Detta är ett fåtal av de kommentarer som går att läsa och vi befara att de kommer bli många fel. Vi kan slå vad om att folk kommer börja klaga på att batteriet börjar tappa kapacitet nu under våren 2016. Vi tror också att Clas Olsson i tysthet kommer smyga bort Off Course ur sortimentet till våren 2017 och låtsas som om de aldrig hade sålts några elcyklar.
Senast uppdaterad: 2016-03-28
Modeller


id:44

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version