ID:45 Lifebike / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Lifebike har en lång och brokig historia bakom sig. De var dock tidiga i braschen och finns kvar än idag vilket inte många renodlade elcykelföretag kan skryta med. Deras ägare ha satsat rejält på märket och under våren startade MieCorp en renodlad elcykelbutik på sveavägen i Stockholm.

Lifebike skiljer sig en hel del från 2010 och de senaste två åren kom en hel del nyheter. Förutom nya dammodeller (Chick, som nu reas ut) så introducerade de även en vikcykel i sortimentet 2015. Under 2016 ska de också lansera den eldrivna barncykeln rushr som än så länge endast säljs i butiken på Sveavägen. Priserna är dock långt ifrån de 10000 de ursprungligen kostade och idag kostar en Lifebike 13000-15000 kr.

Rekommendation
Kvalitén är vi mycket osäkra på. Både de tidigare modellerna och de med moderna har mängder med fel enligt både kunder och förre detta återförsäljare. Lifebike är inte ett märke vi kan rekommendera. Det fanns stora anledningar till att Lifebike gick i konkurs första gången och vi tror inte märket finns kvar om några år.

MieCorp har dock i sin elcykelbutik valt att satsa på över 10 andra kvalitésmärken varav de flesta kan rekommenderas av oss.
Senast uppdaterad: 2016-04-26

id:45

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version