ID:48 Benelli / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Ett italiensk företag bildat 1911 som främst gjort sig kända för sina mopeder och motorcyklar. Ska inte förväxlas med vapentillverkaren Benelli Armi. Benelli Bike är deras cykelavdelning och verkar skötas helt fristående. De har 4 vanliga cyklar och 15 eldrivna i sitt sortiment

KGK/e-Turn är importör i sverige och de säljer två av deras eldrivna modeller. Dels Classica som är en dam modell som de har med 26 och 28 hjul samt den sportiga Racer elcykel Rapida.

Rekommendation
De är förvånansvärt billiga och har sannolikt asiatisk elektronik. De monteras sannolikt i Italien och ser enormt välgjorda ut. Speciellt Rapida gillar vi som verkar ha en extra stark motor placerad i bakhjulet.

Eftersom KGK har väldigt höga krav på sin produkter så tror vi att Benelli är ett bra val även om en del av elektronik är från Kina. Dock är de INTE gjorda för ett skandinaviskt klimat så vi kan inte rekommendera dem för året runt cykling. I ett test av testfakta påvisades just att Classica INTE klarar av väta så denna kan vi inte rekommendera. Rapida har dock annan elektronik och är förhoppningsvis reko.
Senast uppdaterad: 2016-04-03

id:48

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version