ID:56 Fantic / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Medan de flesta nya importörer väljer någon billig elcykel de hittat i kina så finns de också de som istället letar upp premium modeller som de tycker saknas i Sverige. Fantic Motor är just ett sådant. De har också flera likheter med KGK/e-Turn och deras BH Bikes som bland annat har samma elmotorer från tyska Bröse.


Fantic Motor har liksom KGK upp till nyligen mest sysslat med bensindrivna motorcyklar men i juni 2015 lanserade Fantic sina första elcyklar vilka var Fatbikes. Fat Sport är dämpad framgaffel och tänkt för terräng medan Seven Days är tänk för stadskörning.


Under våren 2016 kommer dock 2 nya modeller. Gravel med normala däck (Finns i tre versioner) och bockstyren samt en MTB.


Brose
Ett tyskt företag grundat 1908 som omsätter runt 5 miljarder euro. De tillverkar främst elektronik för bilar och samarbetar med ca 80 märken. Deras nya division Brose Ebike grundades 2010 och tillverkar sedan juli 2014 motorer för elcyklar i Berlin. Deras motorer sitter redan som drivsystem i 14 märken, förutom Fantic även BH Bikes, Bulls och Steppenwolf. Själva motorn är en mid drive i samma anda som Bosch, Shimano och Yamaha. Den är på 250W men den går att få i såväl 25 km/h som 45 km/h. Det är enligt dem själva den lättaste och tystaste motorn på marknaden.Bmz
Tyskt företag grundad 1994 och som idag omsätter 146 miljoner euro. De tillverkar främst batteripack och har fabriker i Tyskland, Polen, Kkina och USA. Deras batterier sitter i bland annat elcykel-märken som Bulls och Fantic samt även i Crescent Elston.

Rekommendation
Fantic Sweden är baserade i Partille utanför Göteborg och söker just nu återförsäljare så det går ännu inte att prova eller köpa deras elcyklar annat än hos Sävedalens Cykel i Partille och priset verkar ligga på runt 30000 kr. Men vi hoppas att de ställer ut på Sweden Bike Expo och andra cykelevent och att de snart går att provköra även i Stockholm.
Senast uppdaterad: 2016-06-11
Modeller


id:56

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version