ID:6 Batbike / Elcyklar / Elcykelguiden
 


BatBike har inget med Batmans futuristiska motorcykel att göra. Det är helt enkelt en förkortning av Battery Bike. De har sålts av butiken med samma namn sedan 2011. De är billiga kinesiska elcyklar och även om de själva påstår att de har japansk teknik så var de länge sedan Dapu var en helt Japanskt företag. De ägs av ett japanska företag med all produktion sker i Kina. Deras adress är på 6101 Long Dong Road i Pudong nära Shanghai i Kina. De gör i huvudsakligen elmotorer för elcyklar så resten av elektroniken är troligen INTE från Dapu.

BatBike är också en butik i Partille och det är i huvudsak där dessa elcyklar säljs.

Garanti
Om de nu själva är så säker på att BatBike är ett bra val och om de haft så lite problem som de påstår så tycker vi gott att dom kan erbjuda 2 års garanti på dessa elcyklar.

Omdömen
Vad det gäller omdömen så finns det inte så många som tyckt till utom en person på prisjakt som berättar:

"Köp inte"

"Min sambo var jättenöjd i början men snart efter köpet så började den falla isär."

"Styrenheten gick sönder"

"stödet gick av"

"Cykelhandlaren lagade naturligtvis allt men vid det här laget så kunde jag och min sambo förstöra deras dag bara vid blotta åsynen"

"Navmotorn frös fast. "

"Det visade sig att Navmotorn tog in vatten."

"Dom lagade motorn och cykelhandlaren försökte nu påstå att elcyklar inte tål vatten!"

"När det frös på igen så var Navmotorn frusen igen."

"REKLAMATION."

"Köp inte batbike."

http://www.prisjakt.nu/tillverkare.php?t=12840&lista=omdomen

Vi kan också notera på bilderna att kabeln till motorn troligen är felmonterad (och därför kommer väta in och fryser på vintern).

Rekommendation
Detta är en enkelt kinesisk elcykel och vi rekommenderar inte att du köper dem via nätet. Daniel verkar dock vara seriös med märket som överlevt i över 5 år och lovar att lagerhålla reservdelar till deras elcyklar och han har under de senaste åren också satsat mer på riktiga elcyklar från t.ex. Cube och Giant. Så om du bor lokalt och tycker BatBike är en ''Go'' elcykel och litar på dem så kanske detta är ett bra val för dig. Dock ska du inte köra på vintern eller i regn då den inte verkar klara detta enligt recensionen på prisjakt.

Senast uppdaterad: 2016-04-22

id:6

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version