ID:9 Promovec / Elcyklar / Elcykelguiden
 


Promovec är ett danskt företag som bildades 2001. De har sitt huvudlager i Tyskland och säjer sig även ha samarbeten “Far East” vilket ska tolkas som Kina. De har ett eget testlabb i Danmark, där de likt Ikea, testar både hela cyklar och delar. De säjer att designen är gjort i Danmark och att alla komponenter är gjorda av dem. Detta tror vi inte riktigt på då de inte har en egen fabrik i Danmark. De elektroniska delarna görs med största sannolikhet i Kina efter deras “design”.

Vi tycker det är tråkigt att Pro-Movec inte är ärliga med vart elektroniken kommer ifrån men skulle de använda egen elektronik skulle deras elcyklar kostar över 20’000 istället för runt 12’000-15’000 som de kostar nu. De verkar ändå vara ambitiösa att få till en bra produkt med noggranna tester och en 3 års garanti på motorn.

Just motorn verkar de vara stolta över. Den är “geared”, dvs det är kugghjul i den som gör att den blir starkare. Men det gör också att den blir mer ömtålig för värme, väta och smuts. Batteriet är från Panasonic och den uthålligare varianten väger knappt 3 kilo.

Rekommendation
Promovec är ett seriöst danskt företag som till skillnad mot Lifebike, faktiskt lyckas med att marknadsföra och sälja en elcykel i större skala i Skandinavien. En Promovec är ett bra budget-alternativ, se dock till att köpa den av en seriös cykelhandlare!
Senast uppdaterad: 2014-07-08

id:9

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version