Bildklla:

De häftigaste elcyklarna i sverige 2015 2015-12-27

Detta är ett urval av de mest spännande elcykel nyheterna i Sverige under 2015.

Nikishi Assist SL


Det välkända märket Nikishi kom oväntat med sin första elcykel under 2015. En av årets snyggaste elcyklar i ferrarirött med släta däck och batteriet i ramen. Många hade kunnat missta denna för en vanlig cykel. Priset verkar också vara en bra kompromiss mellan kvalité och tillgänglighet och de säljs med såväl små batterier på 4,5ah till 10,5ah. Mest imponerande är dock vikten på under 18 kg. Vi kan t.ex. hitta den med största batteriet för bara ca 18500-19000 hos flera säljare. Detta kan vara årets elcykel, om kvalitén på elektroniken håller.


Crescent Elton


Crescent visade mycket stolta upp sportiga 360/370 med Bosch system i början av året. Det blev dock en kort historia i frontlinjen för den elcykeln som numera är ersatt med Elton som har Shimano Steps och väger knappt 19 kilo. Crescent har faktiskt raderat ut HELA sitt tidigare sortiment och härmar nu Sjösala och döper alla sina elcyklar efter förnamn som börjar på e.


Walleräng


En av de mest hypade el-cyklarna var så klart Walleräng. Ecoride grundaren Christian Wallerängs sidoprojekt. Givetvis vrålsnygg och med shimano Steps som elsystem. Det var en av mycket få svenska utställare på Eurobike och de vann även design pris. Den ska säljas på Ecoride butikerna och priset ska ligga på runt 30'000 kr.


Scott E-Sub Speed


Scotts största nyhet var monstergröna E-SUB Speed som hade Shimano Steps som elsystem. Trots ett utgångspris på över 30000 kr kan man numera hitta den för runt 22-25000 kr men den har vart utgången sedan augusti så kanske kommer denna ersättas helt med något nytt till 2016?


Skeppshult cykEL


Skeppshult har under många år testat olika elsystem på sina cyklar men det blev först under 2015 som de släppte sin första elcykel med Shimano Steps. Det verkar vara en välgjord elcykel, även om namnet är aningen fantasilöst. Priset ligger på runt 30000 men vissa handlare tar så lite som 23'600 kr. Kanske ersätts denna med en ny modell 2016?


Biltema Yoshemite Elcykel MTB


Biltema kom oväntat men en sportig 7 växlad elcykel med batteriet i ramen av samma typ som Ikea och Diavelo. Den är direkt från kina och någon vidare kvalité tror vi dock inte denna bjuder på så ni som köpte denna kommer nog får leta efter ny elcykel under 2016.


Ducati Scrambler Fat bike


Vi kan inte låta bli att välja en elcykel från den nyöppnade renodlade elcykel-butikskedjan ebiker med butik både i Stockholm och Malmö. De säljer enbart helt egna importerade märken som Ducati, Italwin och momodesign. Vi har svårt att välja en favorit i deras i sortiment men det blir nog Ducati Scrambler Fat bike eftersom det är den första eldrivna fatbiken som säljs i sverige. Designmässigt sticker också den vikbara MTB cykeln Momodesign Full Suspension ut rejält.


Winora hos Zet


En viktig händelse 2015 var att Zetelectric flyttade sin butik till Stockholm där de har runt 30 olika elcyklar i sortimentet. De har allt från Sveriges lättaste elcykel, Zet Light, till mopedlika modeller från A2B. Det kommer dock nya modeller lika snabbt som andra bli utgående så vi kommer nog hitta mycket nytt hos Zet framöver. Intressantast i deras sortiment just nu är Winora som kanske inte ser så spännande ut men det är elcykel med Bosch system som just nu kostar under 20000 kr.


Elbeck


Nykomlingar för 2015 är elbeck (f.d. guewer) på östermalm som tar hem egna cyklar från kina som verkar vara både något bättre och dyrare än de andra importörerna. De lovar också 2 års garanti på batterierna vilket är mer än de flesta konkurrenter. Våran favorit är Henrik som nu reas ut för 12 500 kr.


Livelo


En oväntat nykomling är lastcykelbyggarna Livelo på Karlvägen i Stockholm. De har under flera år tagit fram den perfekta lastcykeln av bara de bästa komponenterna och med stor fokus på säkerhet. Trots rejäl kvalité och ett batteri på 13,6Ah så kostar den enbart 31'000 vilket är billigt för en lastcykel. Kan jämföras med Urban Arrow som går lös på 40'000.

Har vi missat något häftigt eller har du tips på vad som kommer 2016 så kontakt oss via mail!
id:101

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!

Vi har bytt nyhetssystem!

Gamla nyheter ligger i en annan databas men dem hitta du fortfarande här.


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version