Bildklla:

Ginza börjar sälja elcyklar! 2016-02-22

Ginza som länge vart en av Sveriges största onlinebutiker för ny musik på CD och vinyl samt har sedan några år börjat sälja retro grejer i 50 tals design, alltifrån skivspelare och möbler till plåtskyltar och t-shirt. Det verkar vara en populär trend för ginza utökar konstant sortimentet. Länge har det haft en bensindriven retro cykel med 49 CC påhängsmotor som tyvärr inte får framföras lagligt i Sverige. Den verkar dock reas ut nu och de gör plats för kanske deras dyraste produkt hittills. En elcykel för 12000, i retro design.

Denna nostalgitripp kommer dock raka vägen från kina och har samma elsystem som sitter på t.ex Rull/Blimo/Evobike. Dessa köpte Ginza med största sannolikhet av Guanhao Bicycle 26 januari 2016 i miniupplagan 50 exemplar på alibaba.com för ca 3000 kr styck (+frakt på ca 500 kr styck). Det blir en bra affär för ginza om de får dem sålda. Dock skiljer sig en elcykel lite från en CD skiva eller en plastdekal med texten "man cave". Hur de hanterar returer, garantier, reparation och om de har reservdelar är en fråga du bör ställa dem INNAN du funderar på att ens köpa denna.


Vill du absolut ha en nostalgisk cykel med eldrift så rekommenderar vi att du hittar en gammal cykel och sätter ett elcykelkit på den. Vi kan hjälpa dig om du känner dig osäker. Annars fick vi för ett tag sedan tips av Fredrik Lund om den snygga italienska vintage elcykeln Velorapida. För några 1000 lappar till får du en riktigt snygg elcykel designad och monterad i italien med till synes delar av riktigt bra kvalité. Batteri och elektronik snyggt integrerat i läderväskan framtill.Har du fler tips på snygga retro/vintage elcyklar så tipsa oss!


**Uppdatering 2016-04-20**


Förhandsbokningarna har troligen varit få så ginza börjar REA UT denna "elcykel" innan den ens har släppts! Vi rekommenderar FORTFARANDE inte att köpa denna men ska du absolut ha just denna så är vi rätt säkra på att de kommer sänka priset flera gånger till. När den är nere på 5000-6000 kr kan det vara läge att köpa denna elcykel som det saknas reservdelar till och som håller ca 1 säsong.

LS MER: http://www.ginza.se/product/retro-line-elcykel-36-volt-retro/72781/
id:108

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!

Vi har bytt nyhetssystem!

Gamla nyheter ligger i en annan databas men dem hitta du fortfarande här.


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version