Bildklla:

Holländska fietsenwinkel invaderar sverige 2016-06-03

På bara några år har holländska fietsenwinkel tagit över marknaden i hemlandet Holland och expanderar snabbt i hela europa. Deras affärs idé är inte så unik och namnet betyder helt enkelt "cykelaffär". Och det är helt enkelt en cykelbutik med extra mycket elcyklar.

Fietsenwinkel tar hemlandet med storm
Vi har haft svårt att hitta mer information om deras expansion men några nyhetsartiklar på holländska berättar att de startade 2006 med en webbutik och har sedan dess sålt över 100'000 cyklar online och är den största webbhandeln för cyklar i Nederländerna. Dvs lite som Bikester (Fahrad.de) är i tyskland. Tidigare var Hans Struijk Fietsen (Ungefär som Sportson är i sverige) den största cykelkedjan i holland men 2013 köpte fietsenwinkel upp alla 14 butiker i landet! Under 2015 var deras omsättning i Holland 20 miljoner euro och de har ökat sin omsättning med 100% varje år sedan 2013. Förutom i Danmark så är det Belgien och Skandinavien de satsar på härnäst. I hemlandet är det främst märken som Gazelle, Batavus och Sparta som är populära.

Stockholmsbutiken
Riktigt vad hemligheten är vet vi inte den grundar sig på bra service, kvalitéscyklar, långa garantier, trevliga bemötande och enkelt att provköra. Svårare än så är det tydligen inte. Vi har besökt deras butik i Stockholm och är riktigt imponerade. Ljusa trevliga lokaler som inte är proppfulla med cyklar utan helt bara de bästa. Trevlig och kunnig personal som kan svara på alla tänkbara frågor och som gärna låter en provköra hur mycket man vill.

Provkör året om!
Givetvis har de cykelverkstad i butiken men de har också service i flera andra städer samt en testbana inomhus under uppbyggnad! Permanent! Året om! Man ska kunna provköra alla deras elcyklar inomhus även på vintern! Det ska också hålla minst 3 års garanti på alla elcyklar! Ovansett märke! Och även batteri!

Lägsta prisgaranti
Hittar du en identisk cykel hos någon annan svenska säljare så matchar smartcyklar priset. En garanti vi aldrig sett hos cykelhandlare tidigare men som vart populär i elektronik-brachen (elgiganten och media markt).

Service
Endast första servicetillfället är gratis och glömmer du lämna in den på service minst 1 gång om året kan du förlora garanti. Det tycker vi är lite märkligt att de kräver regelbunden service och inte erbjuder livstids service garanti som många andra cykelaffärer. Där ser vi en stark möjlighet till förbättring.

100 dagars öppet köp
Dock ska den vara oanvänd så det går inte att testa cykeln alls utan bara titta och inspektera.

Garanti
De ger "36 månaders reklamationsrätt" vilket är längst i branschen. Det gäller ALLA cyklar och elcyklar. Om vi har förstått det rätt så gäller det även batteriet om det börjar bli dåligt.

Om företaget
Smartcyklar AB bildades i februari 2016 av personer från de holländska och danska divisionerna (ej svenska medborgare) så vet inget alls om bolaget. Även den danska divisionen Smartcykler ApS startades så sen som i april 2015 så även dem vet vi väldigt lite om.

Framtiden ser dock ljus ut för smartcyklar och vi förutspår att de kommer sannolikt öppna fler butiker till nästa år. De danska och holländska partnerna som vart med lite längre erbjuder upp till 40% rea på utgående modeller så till hösten 2016 eller vintern 2017 kommer du kunna hitta riktiga klipp i butiken.

Men du väntar på rean kan du kolla på deras danska reklamfilm:LS MER: http://smartcyklar.se/
id:120

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!

Vi har bytt nyhetssystem!

Gamla nyheter ligger i en annan databas men dem hitta du fortfarande här.


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version