Bildklla:

Elcykelcenter lägger ner 2016-09-07

Ett av Sveriges största elcykel-satsningar har nu lagts ner. De bildades redan 2008 men har dock brottats med enorma förluster år efter år och har inte lyckats vända det. Nu 2016 har de fått konkurrens av både elcykelvaruhuset och smartcykler så det var nog smart att inte fortsätta.

Vad som händer med deras kunder är osäkert. Det är ett aktiebolag så när de går under upphör alla garantier. Köpte du en elcykel av ett riktigt märke som t.ex Giant eller Haibike så bör du kunna vända dig till andra som säljer dessa. Köpte någon av deras billiga asiatiska elcyklar som Boost Bike, Zet Light, Apollo eller Zet Spin blir det inte lika lätt.

Vill du komma åt deras hemsida så är den bevarad i april 2016:

Butikens VD och marknadschef Kjell Andersson finns på facebook:

Har du köpt deras elcykelkit Trend/Zet Spin med batteri på pakethållaren så vet vi vart man kan köpa nya och vart de kan repareras.


Vi har förutspått elcykelcenters konkurs länge, främst pga deras dystra ekonomi men hade hoppats att det skulle vända när de flyttade till kungsholmen 2015.

Zet (som de tidigare hette) är dock inte de enda som gått under i elcykelbranschen utan runt hälften av alla företag har gått under eller slutat med elcyklar. Några är Lifebike (Nytt företag tog över konkursboet), Nicebike, Goodwheel, Biocycle och ett 50 tal andra. Tittar man på blocket så dyker det upp kinesiska elcyklar med etiketter som Solifer, Granada, Makita, Z-Tech, Svea, Folkvänlig, Tms, Zooz m.fl.

LS MER: http://web.archive.org/web/20160412012235/http://elcykelcenter.se/
id:129

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!

Vi har bytt nyhetssystem!

Gamla nyheter ligger i en annan databas men dem hitta du fortfarande här.


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version