Bildklla:

IKEA börjar sälja elcyklar..... IGEN!!! 2016-10-20

IKEA Folkvänlig blev en av företagets största floppar någonsin. Det rullade ut elcyklar i VISSA valda butiker under våren 2014. Ofta mindre varuhus så de som ville köpa dem var TVUNGNA att åka med bil i flera timmar till en annan stad och ofta var de slutsålda när man väl kom dit. Det rörde sig inte om någon försäljningssuccé utan att varje varuhus bara fick ett fåtal exemplar.

Under 2015 fick några fler butiker begränsade partier men det var ändå riktigt svårt att få tag på den elcykel som IKEA hade förutspått skulle finnas i varje hem.

Anledningen var att experimentet redan från början inte gick speciellt bra. Samtliga komponenter fick kritik från kunderna och många fick returnera sina nya elcyklar. 2015 började många kunder klaga på att batterierna nästan var helt slut och det var spiken i kistan...

IKEA plockade då bort ALLA SPÅR av sin elcykel från sin hemsida och alla anställda fick skriva på en tystnadsavtal att aldrig mer tala om den förbannade elcykeln folkvänlig och om man fick frågor skulle man låtsas som den aldrig existerat.....

Med minne lika kort som en guldfisks lanserar de nu ÄNNU en elcykel! Det börjar på precis samma ställe! I Älmhults fyndbutik! Den säljs ut för 6 595 kr med ikea kort och de LOVAR att den har "det bästa batteriet på marknaden"!

Hur kan en hel elcykel ha "det bästa batteriet på marknaden" och ändå kosta mindre än bara ett batteri från den som faktiskt har det bästa batteriet på Marknaden (Bosch)?

Precis som med folkvänlig så har IKEA ingenting med elcykeln att göra! Folkvänlig såldes redan redan året innan över hela världen under märket Diavello som även gick att hitta hos XXL i sverige.

Deras "nya" FOLKVÄNLIG är en kopia på "zipperbikes" som säljs i sverige av nitrotek.se. Batteriet verkar INTE integrerat i ramen denna gång utan sitter i den lilla lilla cykelväskan och innehåller inte många amperetimmar...

Vi förutspår att även denna "leksak" kommer försvinna helt från Ikeas sortiment och minne innan 2018, om inte tidigare.

Tack till Esbjörn Lindberg för tipset!

LS MER: http://www.ikea.com/ext/local-store/se/sv/almhult-fyndvaruhus/
id:133

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!

Vi har bytt nyhetssystem!

Gamla nyheter ligger i en annan databas men dem hitta du fortfarande här.


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version