Bildklla:

Vad är en Rawbike? 2017-09-17

Kort och en elcykel klassad som moped för att få använda högre effekt. Det är till 100% en elcykel och kallas "moped" endast för att komma runt de förlegade fordonsklasserna. Det är tekniskt sett en vikbar eldriven minicykel med feta däck.

Du som cyklat på en minicykel vet att det är svårt att hålla balansen och att den fungerar bäst i lägre hastigheter. De feta däcken kan möjligen hjälpa något med balansen men en vikbar minicykel köper men för att den MÅSTE gå att förvara i t.ex. bilen/husvagnen/tåget.

Om det verkligen behövs en vikbar elcykel med feta hjul och 750W som ska klassas som moped är osäkert..... Men om det är precis vad du behöver så kanske det är något för sig. Rawbike är i alla fall den första vikbara elcykelmopeden med 750W vad vi känner till.

Det som är anmärkningsvärt är också att den skulle kunna klarar upp till 70 km med PAS och 50 med GAS. Det är det MÅNGA elcykelsäljare som påstår men det är ofta en överdrift. I detta fall så har Raw bike ett 48V/15,6Ah (750Wh) batteri vilket är nästan det dubbla mot vanliga elcyklar så distansen kan nog stämma i detta fall.Snabbladdaren som medföljer är enligt våra erfarenheter av bättre kvalité än de som brukar medfölja elcyklar och den finns även som tillbehör för endast 500 kr och ett nytt batteri kostar endast 3500 vilket är långt under marknadspris. Varför själva cykeln då är så dyr är märkligt så just batteriet brukar vara den enskilt dyraste komponenten på en elcykel och utgör ofta runt halva kostanden.

De verkar dock ha sålt ett antal av dessa de går i dagsläget endast att boka.

Det kinesiska elsystemet (som även används av bland annat motorhandels Orion, Ecoride m.m) är inte det bästa på marknaden men Rawbike har i alla fall valt celler från LG istället för de Lipopåsar med kort livslängd som nästan alltid huserar dessa batteriskal. De säjs ha motor från "japanska Dapu" med Dapus tillverkningen sker helt och hållet i kina.

Siten rawbike.se registrerades hos 2016-12-12 hos Loopia och finns även på engelska och finska. Företaget bakom heter Rawbike Scandinavia AB och bildades 2016-12-19 i Saltsjöbaden. Enligt hemsidan har de 5 anställa och man kan hämta den i Saltsjöbaden eller Västerhaninge eller så kan de skickas med Bring.
LS MER: https://rawbike.se
id:153

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa hr? TIPSA OSS!

Vi har bytt nyhetssystem!

Gamla nyheter ligger i en annan databas men dem hitta du fortfarande här.


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version